-Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, διεκδικούμε να αυξήσουμε τα ποσοστά μας, με βάση το πρόγραμμά μας, το οποίο επιτέλους θα μπορέσουμε να ξετυλίξουμε. Η προεκλογική εκστρατεία βασίστηκε περισσότερο —από τη μεριά του ενδιαφέροντος των καναλιών και του κοινού ενδεχομένως— σε άλλα θέματα, τα οποία δεν αφορούσαν τόσο το προγραμματικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ, όσο για παράδειγμα το θέμα τού ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα ή το κόμμα του κ. Κασιδιάρη. Δεν είναι μηδαμινά θέματα αυτά, είναι σημαντικά, άλλα ο κόσμος ήθελε να ακούσει και προτάσεις για την ακρίβεια, για το κοινωνικό κράτος. Εμείς έπρεπε να παρουσιάσουμε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και τώρα μας δίνεται η ευκαιρία, για να το κάνουμε.

-Αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα του κόσμου. Το πρόγραμμά μας δεν το επικοινωνούμε, για να κερδίσουμε τη Νέα Δημοκρατία ή τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά για να πείσουμε τον ελληνικό λαό ότι έχουμε τις σοβαρές λύσεις στα προβλήματα. Σε κάθε θέμα που έχουμε μπροστά μας, αντίπαλός μας είναι όποιος βρίσκεται απέναντι. Δεν είμαστε ένα κόμμα διαμαρτυρίας, είμαστε ένα κόμμα εξουσίας, το οποίο έχει διαχειριστεί εξουσία στο παρελθόν και τη διεκδικεί. Άρα, με βάση το πρόγραμμά μας, εμείς θα αντιπαρατεθούμε με εκείνους οι οποίοι διαφωνούν με αυτό.

-Υπάρχει ένα πρόβλημα με την αντιμετώπιση της εκλογικής διαδικασίας ως άφεση οποιασδήποτε αμαρτίας. Στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν συστήματα ελέγχου της εξουσίας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της, αλλά έχουμε τα πάντα να απορρέουν από το γραφείο του Πρωθυπουργού. Όταν λοιπόν, ερχόμαστε και κρίνουμε μετά από 4 χρόνια, δεν κρίνουμε σε κανένα επίπεδο τα επιμέρους, αλλά ένα σύνολο. Το 40%, το οποίο πήρε ο κ. Μητσοτάκης, είναι απόδειξη ότι ο λαός ήθελε να συνεχίσει μια συγκεκριμένη πολιτική πρόταση. Δεν είναι απόδειξη όμως, ότι επικροτεί κάθε τι άλλο. Σε ό,τι αφορά τη δικαιοσύνη, ακούμε δημοσιογράφους που με έκπληξη μας ρωτούν, αν μπορεί να πάει ένας βουλευτής φυλακή. Ας δούμε τι γίνεται στη Γαλλία με τον κ. Σαρκοζί που βγήκε με βραχιολάκι αλλά και στην Αγγλία, στην Αμερική, στη Γερμανία. Υπολείπονται οι έλεγχοι που πρέπει να υπάρχουν στην εξουσία και γι’ αυτό ερχόμαστε μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια και ψηφίζουμε. Δυστυχώς όμως, οι άνθρωποι που ψηφίζονται θεωρούν ότι αυτή είναι μια άφεση αμαρτιών. Δεν είναι.

Παρακάτω θα δείτε αποσπάσματα από την εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ, με τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα:

https://www.youtube.com/watch?v=7m4aS9v95As