– Το ναυάγιο της Πύλου μπαίνει μέσα στην πίεση της προεκλογικής αναμέτρησης. Βλέπω τα κόμματα να τοποθετούνται με ευχολόγια, παρά με την ουσία του ζητήματος. Πρέπει να εξετάσουμε τα θέματα ξεχωριστά, ξεκινώντας με το ζήτημα ευθυνών του λιμενικού. Αυτήν την στιγμή διεξάγεται μια έρευνα, η οποία πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθεί. Ας κρατήσουμε την ψυχραιμία μας. Την ίδια μέρα με το ναυάγιο, το λιμενικό διέσωσε ένα άλλο μικρότερο σκάφος στα νότια της Κρήτης, με απόλυτη επιτυχία. Δεν γνωρίζουμε αν το λάθος έγινε από το λιμενικό, τους καπετάνιους ή αν ήταν σβηστή η μηχανή. Είναι άλλες συνθήκες, για αυτό και πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας.

– Σε ό,τι αφορά την επιτυχημένη πολιτική στην οποία αναφέρεται η Νέα Δημοκρατία, διαφωνώ απόλυτα. Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να μιλάει για ανθρωπισμό, όταν κρατάει ασυνόδευτα παιδιά, κάποια από τα οποία είναι μητέρες, σε ομηρία μέσα σε δομές, μέχρι τα παιδιά τους να γίνουν δεκαοκτώ χρονών ώστε τότε να τους διώξουν. Παιδιά τα οποία έχουν έρθει κάτω από δύσκολες συνθήκες, μια μάνα 14-16 χρονών με παιδί, η οποία φτάνει στην Ελλάδα και έχει ταλαιπωρηθεί. Κρατάμε και τη μάνα και το παιδί, μέχρι να γίνουν δεκαοκτώ χρονών, για να τους πετάξουμε τότε έξω.

Και παράλληλα, υπάρχει μια μαλθακή πολιτική απέναντι στην ΕΕ σε αυτό το θέμα. Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να λύσει μόνη της η Ελλάδα, θέλει συνεργασία όλων των κρατών και συνεργασία σε δύο επίπεδα. Στο μεταναστευτικό, έχουν ακουστεί πολλές φωνές, οι οποίες υποστηρίζουν ότι χρειάζονται οι μετανάστες, ότι η Γερμανία έχει θέσεις εργασίας, ότι στην Ελλάδα υπάρχει ανάγκη στο τομέα των οπωροκηπευτικών, πως δηλαδή, ευρωπαϊκά μιλώντας, χρειαζόμαστε κόσμο. Έχουμε όμως και τον φόβο του μεταναστευτικού, τον οποίο χρησιμοποιούν οι ακροδεξιές δυνάμεις για να μεγαλώνουν συνέχεια. Αυτός ο φόβος υπάρχει, διότι όταν τα κοινωνικά στρώματα στην Ελλάδα, όπως και σε όλη την Ευρώπη, ζουν μέρα με τη μέρα, η άφιξη ενός νέου ανθρώπου μες στην Ευρώπη, τους κάνει να νιώθουν ότι αυτό που θα κερδίσει αυτός ή αυτή, θα το χάσουν οι ίδιοι.

-Χρόνο για συνεργασία είχαμε, όπως έχουμε και τώρα. Βασικοί υπεύθυνοι για αυτές τις ζωές, είναι ακριβώς οι χούντες και οι μαφίες, τις οποίες η Ευρώπη χρηματοδοτεί με τεράστια ποσά, με την υπόσχεση ότι θα κρατήσουν τον κόσμο στα σύνορά τους. Το θέμα είναι ευρωπαϊκό. Θα έχουμε μια Ευρώπη, η οποία αντιμετωπίζει τα κοινωνικά ζητήματα και το μεταναστευτικό, τραβώντας μια σκληρή γραμμή απέναντι σε όλα τα κράτη τα οποία είναι γύρω, τα οποία παίρνουν αυτά τα χρήματα και παρόλα αυτά, στέλνουν τον κόσμο στον θάνατο; Ή θα έχουμε μια μαλθακή ευρωπαϊκή πολιτική, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνεται το πρόβλημα στην Ελλάδα;

Παρακάτω θα δείτε αποσπάσματα από τη συνέντευξή μου στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN», στην εκπομπή «Τώρα Μαζί», με τους δημοσιογράφους Ευλαμπία Ρέβη και Γιώργο Σιαδήμα:

https://youtu.be/lT4nDoY5LHs