“Η Αθήνα έχει υποφέρει πάρα πολύ από το άναρχο των διαδηλώσεων. Άρα, χρειάζεται ένας νόμος για να λύσει κάποια από αυτά τα χρόνια προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η πρωτεύουσα.  Όταν, όμως φέρνεις ένα τέτοιο νόμο στη Βουλή αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι μια ευρύτατη διαβούλευση. Να μιλήσεις με την ΓΣΕΕ,  με το ΠΑΜΕ, να μιλήσεις με φορείς οι οποίοι έχουν αποδείξει ξανά και ξανά ότι δεν είναι υπαίτιοι της αναρχίας της Αθήνας. Είναι θεσμοί που μπορούν να βοηθήσουν σε οποιαδήποτε αλλαγή γίνει να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και να είναι δημοκρατική. Σήμερα, βλέπουμε ένα νομοσχέδιο το οποίο έρχεται χωρίς διαβούλευση και έρχεται κυρίως για να δείξει την πυγμή της κυβέρνησης και όχι για να δείξει πώς μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά δημοκρατικά. Αυτό είναι λάθος και ουσιαστικά δημιουργεί τις συνθήκες ώστε αυτό το νομοσχέδιο να γίνει πόλος αντιπαράθεσης με αποτέλεσμα αντί να κάνουμε σταδιακά βήματα προς τα μπροστά να πηγαίνουμε μία μπρος μία πίσω. Θεωρώ ότι είναι κομβικό λάθος της κυβέρνησης.”

“Βλέπουμε αυτή τη στιγμή ότι τα κόμματα τα οποία είτε εκπροσωπούν την κεντροαριστερά είτε θέλουν να εκπροσωπήσουν την κεντροαριστερά να μην μπορούν να προχωρήσουν μπροστά το καθένα για άλλους λόγους είτε επειδή δεν έχουν εκφράσει ένα όραμα είτε επειδή δεν έχουν ανοίξει στην κοινωνία όπως θα έπρεπε να ανοίξουν είτε στην προκειμένη περίπτωση τώρα με τα σκάνδαλα τα οποία αποκαλύπτονται συνέχεια Άρα, είναι μία πολιτική κατάσταση όπου η δεξιά έχει επιβληθεί ενώ η κεντροαριστερά δεν κάνει τη δουλειά που θα πρέπει να κάνει για να οριοθετήσει το όραμά της για τη χώρα. Χωρίς όμως ένα τέτοιο όραμα ο κόσμος δεν ξέρει γιατί να έρθει σε μας και πιστεύω ότι είναι ώρα να αρθρωθεί αυτό το όραμα αλλα και να διαμορφωθούν μέσα από αυτό θέσεις που αφορούν τα προβλήματα της κοινωνίας. Θεωρώ ότι αυτή η πολιτική κατάσταση δεν κρατάει για πολύ. Κάτι θα έρθει να διορθώσει αυτή την έλλειψη ισορροπίας. Είναι, όμως πολύ σημαντικό να το κάνει η κεντροαριστερά με τους δικούς της όρους. Να δημιουργηθεί μια δυνατή κεντροαριστερά με μία αντιπρόταση στο μοντέλο του κου Μητσοτάκη το οποίο είναι βαθύτατα συγκεντρωτικό και με έμφαση στην οικονομία και όχι στον άνθρωπο.”

“Η κυβέρνηση πέρασε ένα νόμο ο οποίος τον οποίον ονόμασε επιτελικό κράτος που κάθε άλλο παρά νόμος επιτελικού κράτους είναι, διότι είναι ένας νόμος ο οποίος συγκεντρώνει πολύ μεγαλύτερη εξουσία στο γραφείο του πρωθυπουργού. Επειδή πέτυχε στον κορονοϊό που είναι ένα πρόβλημα που για να το αντιμετωπίσεις πρέπει να είναι συγκεντρωμένη η εξουσία η κυβέρνηση θεωρεί ότι έτσι θα πορευτεί και στο μέλλον. Όμως, το Μαξίμου χρειάζεται να σκεφτεί αλλιώς. Να εμπιστευτεί τους υπουργούς του, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους άλλους θεσμούς που μπορούν να κουβαλήσουν μέρος της ανάπτυξης που χρειαζόμαστε την επόμενη μέρα και να οδηγηθούμε σε ένα αποσυγκεντρωμένο σύστημα και όχι αυτό που έχουμε τώρα που η εξουσία είναι μόνο στο γραφείο του Πρωθυπουργού.”

https://www.youtube.com/watch?v=O_PUxMGKhwE