Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού στο Ασουάν για τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού
Στην Αίγυπτο βρίσκεται από την Κυριακή ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, προσκεκλημένος ως ομιλητής στον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, και διεξάγεται την Τρίτη στο Ασουάν. Η συμμετοχή του Υπουργού στον Εορτασμό έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η Ελλάδα διεκδικεί την Προεδρεία της Επιτροπής για […]
Στην Αίγυπτο βρίσκεται από την Κυριακή ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, προσκεκλημένος ως ομιλητής στον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, και διεξάγεται την Τρίτη στο Ασουάν.
Η συμμετοχή του Υπουργού στον Εορτασμό έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η Ελλάδα διεκδικεί την Προεδρεία της Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, o κ. Γερουλάνος συναντήθηκε στο Κάιρο, με τον Υπουργό Τουρισμού της Αιγύπτου, Mounir Fanhky Abdel-Nour, με τον οποίο συνέχισαν το διάλογο της συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου για την προσέλκυση επισκεπτών από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες τουριστικές αγορές όπως της Κίνας, της Ινδίας και της Λατινικής Αμερικής. Οι δύο Υπουργοί συνομίλησαν εκτεταμένα για τις δυνατότητες δημιουργίας κοινών τουριστικών προϊόντων, με έμφαση στον πολιτιστικό και θρησκευτικό τουρισμό και αποφάσισαν τη διοργάνωση φόρουμ με τη συμμετοχή παραγόντων της τουριστικής αγοράς των δύο χωρών.
Στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού ο κ. Γερουλάνος έκανε απολογισμό της συνεργασίας της Ελλάδος με την Τουρκία και το Ισραήλ, στον τομέα του τουρισμού, ανέδειξε τα αποτελέσματά της και ανέπτυξε τις δυνατότητες της συνεργασίας με την Αίγυπτο.
Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ανάγκη επαναπροσδιορισμού της ευρωπαϊκής πολιτικής για την ανάπτυξη του τουρισμού συγκριτικά με άλλες μορφές οικονομικής δραστηριότητας και ανέδειξε την ενίσχυση της προσβασιμότητας των επισκεπτών από χώρες εκτός Ευρώπης, με έμφαση στις προδιαγραφές των χορηγήσεων visa, ως βασικά και άμεσα ζητούμενα για την ανάπτυξη του κλάδου.